Simons Oude Werk pagina


Ezelsoren: Opleiding Pink Elephant Werken in Australië

Werken en spelen hebben altijd samengegaan bij mij; vanaf het moment dat ik voor het eerst een computer aanraakte (in de jaren 80) ben ik gefascineerd geraakt. Gelukkig heb ik van mijn hobby mijn beroep weten te maken (ik heb nu alleen geen hobbies meer :-) en ben in staat geweest daarmee tot nieuwe hoogten te groeien.

Opleiding

Die eerste keer dat ik een computer aanraakte was in de tweede klas van het VWO. Onze natuurkundeleraar had het voor elkaar gekregen 8 programmeerbare calculators te lenen. Zoals elk kind zagen we de mogelijkheden hiervan in en binnen een paar dagen had ik het geprogrammeerd om boter-kaas-en-eieren te spelen.

Mijn fascinatie was geboren en mijn zwager 'leende' een verouderde computer van het laboratorium waar hij werkte. Dit was een Commodore PET, één van die alles-in-één kasten met alleen BASIC en zonder spelletjes (die moest ik dus zelf programmeren). Deze werd opgevolgd door een Commodore64, maar die veranderde al snel in een spelletjes-computer.

Na het VWO ging ik naar de TU in Delft om Informatica te studeren. In 1990 ging ik voor mijn afstudeeropdracht naar de Technische Universiteit van Loughborough in Engeland en schreef een scriptie over gebruikersvriendelijke bestandszoekprogramma's. Ik studeerde in 1990 af (als ir.).

In mijn werk deed ik meer aan support dan aan programmeren en ik deed verschillende cursussen in de gangbare programma's (Novell 3.11, Windows 3.11, Windows NT 3.5, Windows95) en training in advies-vaardigheden. Maar het meeste leerde ik 'in het veld'.

Pink Elephant

Al tijdens mijn studie had ik besloten dat het feitelijk programmeren van computers niet het werk was wat ik wilde doen en ik richtte mij op het ontwerpen van de interface. Na mijn studie ging ik nog een stapje verder door support professional te worden bij Pink Elephant.

Pink Elephant Pink Elephant is een bedrijf met een omzet van meer dan ƒ 125m (1996) en is als onderdeel van de Roccade Informatica Group, één van Europa's grootste Computer Service Organisaties met haar hoofdkantoor in Nederland.

Het specialiseert in het beheer van computers, variërend van operations, helpdesk, netwerk/system beheer tot interim management, consultancy, implementatie/transitie projecten en and faciliteiten management. Het doel van Pink Elephant is om de kwaliteits-marktleider in dit te zijn. Hiervoor maakt Pink Elephant gebruik van (en heeft mee-ontwikkeld aan) ITIL (the Information Technology Infrastructure Library) van de CCTA.

BUTTON Klik HIER om naar de Pink Elephant pages the gaan

Ik begon te werken op de helpdesk van ICI/Zeneca Farma, of eigenlijk: ik was de helpdesk (en netwerk beheerder en ..). Na 1½-jaar ging ik als PC Support specialist naar AKZO NOBEL Coatings. Ik was voornamelijk bezig met Windows, maar hielp als een consultant mee met hun ITIL implementatie.

Weer 1½-jaar later werd ik geplaatst op het Microsoft Authorized Support Center (ASC) van Pink Elephant, onderdeel van het interne Informatie centrum. Deze technische specialisatie was niet precies wat ik wilde maar door de ASC werd ik een consultant bij veel klanten en project-manager van de interne Windows-implementatie. Toen het -hernoemde- Pink Support Centre langzaam groeide in medewerkers en diensten, werd ik een Service Manager.

Een Service Manager is een combinatie van een consultant (de klant adviseren), verkoper (van de services), account manager (het onderhouden van de klant-relatie), project manager (de verkochte diensten implementeren) en functioneel manager (van medewerkers betrokken bij het implementeren of supporten van de diensten). Deze multifunctionaliteit maakt het een uitdagende functie.

Als een aparte business unit levert Pink Elephant Intranet Management Services (PIMS) 3 diensten aan de andere business units van Pink Elephant, Roccade & externe klanten:

Mijn grootste klant als Service Manager was het Wereld Natuur Fonds (WNF). Zij vroegen Pink Elephant om hun wereldwijde support partner te worden in het Global Telecommunication Services project (GTS).

WWF

BUTTON Klik HIER om naar de Panda-site te gaan

Het GTS was pas begonnen een bestond in principe uit een aantal Novell LAN's, gekoppeld in een GroupWise maildomein. Ons doel was om zoveel mogelijk -zelfstandige- WNF-kantoren aan te sluiten en in de ¾-jaar dat ik betrokken was, zijn we naar exotische oorden als Moskou, Kameroen, Noorwegen, Pakistan, Jakarta, Beijing, Kuala Lumpur, Zwitserland en Madagascar gereisd. In de tussentijd werden de standaard-diensten bepaald en vastgelegd in Service Level Agreements, die duidelijke maakten welke diensten geleverd werden (en onder welke voorwaarden).


UK This page is also available in English